ایران دریلینگ: بر اساس آخرین اعلام سازمان زمین شناسی آمریکا (USGS)، ایران از حیث برخورداری از ظرفیتهای اکتشافی، پس از عراق و روسیه در رتبه سوم دنیا قرار دارد. به گزارش ایران دریلینگ سیدصالح هندی، مدیر اکتشاف شرکت ملی نفت ایران در نشست بالادستی سومین کنگره راهبردی نفت و نیرو که روزچهارشنبه، ۱۹ مهرماه برگزار شد، در ابتدا به وضع انرژی در جهان و سهم نفت و گاز از بازار مصرف اشاره کرد و گفت: اگرچه مصرف نفت در جهان رو به کاهش و مصرف گاز رو به افزایش است، اما در مجموع در آینده، تقاضای نفت و گاز بر عرضه آن پیشی میگیرد و وظیفه تولیدکنندگان نفت و گاز است که در مسیر رفع این دغدغه گام بردارند و امنیت انرژی را تضمین کنند. رابطه خوب و برد_برد تولیدکنندگان و مصرف کنندگان در این زمینه نقش موثری دارد.
وی با طرح این سوال که در چنین شرایطی تولیدکنندگان نفت و گاز چگونه باید عمل کنند، ادامه داد: برای ایفای نقش در این مسیر و کاهش فاصله عرضه و تقاضای انرژی در سال های آتی، باید بیشتر اکتشاف کنیم، میدانهای کشف شده را با سرعت بیشتری توسعه دهیم و نسبت به افزایش ضریب بازیافت در میدانهای در حال بهره برداری اقدام کنیم. وی به ظرفیت خوب ذخایر نفت و گاز در جنوب غرب ایران اشاره کرد و گفت: همچنین ظرفیتهای هیدروکربوری در کپهداغ (شمال شرق) و مقدار کمی هم در شمال غرب کشور وجود دارد. هندی با بیان اینکه گزارشهای بین المللی حاکی است ایران از ظرفیتهای اکتشافی بسیاری برخوردار است، عنوان کرد: بر اساس برآورد USGS، ایران از حیث برخورداری از ظرفیت اکتشافی، پس از عراق و روسیه در رتبه سوم جهان قرار دارد. وی با یادآوری اینکه ظرفیتهای هیدروکربوری ایران محدود به ذخایر متعارف نیست و در حوزه شیلهای گازی و نفتی هم پتانسیل خوبی در کشور وجود دارد، افزود: البته ذخایر نامتعارف فعلا در اولویت ما قرار ندارند اما اگر زمانی شرایط برای برداشت از این ذخایر هم فراهم باشد، ایران در این زمینه نیز قابلیتهای زیادی دارد.
سرعت جایگزینی اکتشاف نسبت به نفت و گاز تولید شده مطلوب است
مدیر اکتشاف شرکت ملی نفت ایران درباره سرعت جایگزینی اکتشاف نسبت به نفت و گاز تولید شده در ایران طی ۲۰ سال گذشته توضیح داد: در این مدت در حوزه گاز، به ازای هر ۱۰۰ واحدی که تولید شده، ۱۸۰ واحد جایگزین شده است؛ همچنین ۷۰ درصد نفت تولید شده در این ۲۰ سال هم با اکتشافات جایگزین شده است. وی با بیان اینکه از بین ۱۴ بلوک اکتشافی تعریف شده، کار ۱۰ بلوک به پایان رسیده است، ادامه داد: با جذب ۱,۲ میلیارد دلار سرمایه توانستهایم ۱.۶ میلیارد بشکه نفت و ۱۶.۶ تی سی اف گاز به ذخایر درجای نفت و گاز کشور اضافه کنیم.
کد خبر : 2180
ارتباط با سردبیر : info@IranDrilling.ir